NAPRAPATI

Behandlingen går ut på att lindra din värk och så du kan återgå till vad du kunde göra innan du fick ont. Som naprapat använder jag följande metoder.

Är det första gången vi ses så bokar du ett nybesök (hittar du inga tider som passar, se om det finns akutbesök!) annars bokar du ett återbesök, varmt välkommen!

ÄR DET FÖRSTA GÅNGEN VI SES?

Vid nybesök tar vi lite extra tid till att sammanställa en ordentlig journal. Till det behöver jag kontaktuppgifter, en hälsodeklaration och din sjukdomshistoria (så ta gärna med dig röntgenutlåtanden, medicinlistor, rehabprogram och annat som du tror kan vara relevant för dina besvär som du har tillgängligt). Därefter kommer vi prata om dina besvär, göra en noggrann undersökning innan du får behandling och hemläxa utifrån den. 

 
 
mjukdelsbehandling.jpg

MJUKDELSBEHANDLING

Mjukdelar är kroppens muskler, bindväv och hud. Genom att trycka på eller dra i mjukdelarna kan smärta lindras. De vanligaste formerna av mjukdelsbehandling är olika former av massage och stretching. Jag använder både avslappnande och mer djupgående tekniker för att nå bästa smärtlindring.

 
ledbehandling.jpg

LEDBEHANDLING

Lederna innehåller många nervändar och dessa kan påverkas genom snabba och långsamma tekniker, båda är smärtfria och ger en reflexmässig avslappning och smärtlindring. De snabba tekniker ger ofta ifrån sig ett typiskt ljud när trycket i ledvätskan förändras, något som lett till många missuppfattningar om vad som händer i kroppen men inga ben flyttar sig permanent i kroppen utan effekterna är till största del en påverkan på nervsystemet.

 
redcord.jpg

RÖRELSETRÄNING/REHABILITERING

Det är inte jag som bor i din kropp, det är du! Hur du upplever och använder din kropp kan du påverka mest själv, jag kan ge dig råd och hjälpa dig så du har så bra förutsättningar som möjligt. Redcord är ett redskap som kan skräddarsys precis utifrån din situation. Med hjälp av hemövningar får du möjlighet att själv ta kontroll över din situation för att bli fri att göra det du själv tycker om!